Service frane trotinete electrice – schimb si reglaj

Franele sunt cea mai importanta caracteristica de siguranta a unei trotinete electrice. Trotinetele moderne dispun de motoare electrice foarte puternice care pot depasi cu lejeritate 50-60 km/h. Desi v-ati putea astepta sa va raniti in urma unei coliziuni cu vehicule, realitatea este ca cele mai multe accidente sunt cauzate de caderi si nu implica pe nimeni altcineva.

Un set bun de frane pentru trotineta electrica poate face diferenta intre un drum la spital si continuarea calatoriei.

Franele determina distanta de oprire, efortul fizic de activare a franei, durabilitatea si performanta in conditii de umezeala. Toate trotinetele electrice vin cu cel putin un sistem de franare, iar cele mai puternice cu mai multe. Noi preferam varianta cu mai multe sisteme de franare, in cazul in care unul esueaza.

La fel ca cele de pe o masina sau o bicicleta, franele sunt cele care fac trotineta electrica sa incetineasca. Franele acestora pot fi impartite in doua categorii: mecanice si electronice.

Servicii pe care le oferim in cadrul reparatiilor frane trotinete electrice:

  • schimba placute frana
  • schimb etrieri
  • reglaj frane
  • reglaj roti
  • inlocuire maneta frana
  • schimb cablu roata spate

 

Sistemele mecanice de franare sunt cele care se bazeaza pe un mecanism fizic pentru opri trotineta, cum ar fi: frana cu disc, tambur sau frana de picior.
Sistemele de franare electronice se bazeaza pe utilizarea motorului in sine pentru franare si includ sisteme de franare strict electronice si regenerative.

De obicei, sistemele de franare mecanice vor oferi o franare mult mai puternica decat sistemele electronice. Cu toate acestea, sistemele electronice beneficiaza de faptul ca nu necesita ajustari periodice sau intretinere.

Multe trotinete electrice au o combinatie de sisteme de franare combinate, atat electronice cat si mecanice. Din motive de siguranta, va recomandam trotinetele care au cel putin doua sisteme de franare in cazul in care unul nu functioneaza.

Locatie service trotinete electrice

RYDE - Soseaua Banatului nr. 74, Chitila, Ilfov